Poprzedni temat «» Następny temat
Avatar rozwala profil
Autor Wiadomość
Arisa
użytkownik


Tożsamość płciowa: k
Preferowany zaimek: ona
Punktów: 37
Posty: 577
Wysłany: 2018-05-15, 11:00   Avatar rozwala profil

Weszłam do profilu by dodać avatar - po wybraniu obrazka, nic więcej nie robiłam - pojawia się informacja, że jakieś pole jest obowiązkowe, Tymczasem oznaczenie płci zmienione na "m brak brak", zaś prywatne wiadomości ustawione wszędzie na Nie. Język wybral się sam Englishm posdobnie strefa GMT zamiast GMT +1 (!)

Po ponownym zaznaczeniu w profilu komunikat, że obrazek powinien mieć mniej niż 400 (!) pikseli szerokości i 50 wysokości. Wprowadziłam obrazek 150x143 i przyjęło.

Zgłaszam ponieważ błąd wystąpił 2 raz i jest powtarzalny.

Ciekawe co jeszcze to rozwala, bo czasem jeszcze posty pojawiają się nie w tym temacie co powinny (wiem to też od innych użytkowników - myslałam, że jestem z tym sama).
 
 
Freja
ateistyczna bogini
Freja Draco


Tożsamość płciowa: k
Preferowany zaimek: ona
Punktów: 428
Posty: 5034
Wysłany: 2018-05-15, 12:15   

Znaczy się masz na myśli obrazek wklejany w stopce linka.
Możesz mi podesłać na maila grafikę, na której ci się profil posypał i napisać w jakiej przeglądarce to było?
 
 
Arisa
użytkownik


Tożsamość płciowa: k
Preferowany zaimek: ona
Punktów: 37
Posty: 577
Wysłany: 2018-05-15, 12:20   

Przeglądarka Firefox. Widzę, że już po otwarciu profilu za pierwszym razem informacje są przestawione. Drugi klik w profil powoduje, że jest dobrze i można avatar załadować.

Freja, czy Ty używasz tam mt_rand? :>
  
 
 
Freja
ateistyczna bogini
Freja Draco


Tożsamość płciowa: k
Preferowany zaimek: ona
Punktów: 428
Posty: 5034
Wysłany: 2018-05-15, 13:00   

Ja tego silnika przecież nie pisałam.
A możesz sprawdzić, jak ci to działa w innych przeglądarkach?
U mnie nie ma żadnych podobnych efektów i nikt wcześniej nic takiego nie zgłaszał.
Dopuszczasz możliwość, że to jakaś twoja wtyczka czy inny lokalny diaboł?
 
 
Arisa
użytkownik


Tożsamość płciowa: k
Preferowany zaimek: ona
Punktów: 37
Posty: 577
Wysłany: 2018-05-15, 13:09   

Ktoś pisał już, że miał problem ze wstawieniem avatara. Nie dziwiłabym się, że problem był ten sam, bo kończy się odrzuceniem avatara raz lub 2 razy.

Co do postów pojawiających się czasem "gdzie popadnie" na PW pytał mnie jeden użytkownik, czy mam tak samo. Miałam 3 takie systuacje - kopiowałam wtedy, usuwałam tam gdzie wpadł, cofnij i jeszcze raz dodawałam i wpadał gdzie trzeba. Inny użytkownik (nie pamiętam kto) myślał, że się pomylił, ale niestety musiałam mu potwierdzić.

Chrome nie używam (nawet nie pobrałam), a Internet Explodera boję się odpalać bo wybuchnie i internet będzie mnie przeglądał zamiast ja internet.

Te pole "k/m/x ts/is/... ona/on" itp. to też było w standardzie? Pytam bo to wygląda czasem jak przesunięcie danych. Mam świadomość, że phpBB jest przestarzały, ale tu jest zmodyfikowana wersja.

Jak gubi to zawsze ustawienia PM-ów i te pola dodatkowe. Niewykluczone, że by błąd wystąpił inny użytkownik w tym czasie musi coś robić, np. przeglądać stronę. Nie sądzę, by przyczyną były rozbłyski klasy X ;)

Wtyczki: HTTPS Everywhere (mile widziany https, którego tu nie ma), Tor Button, Tor Launcher, NoScript. Nic więcej. Komputer nowy, a więc bez wirusów.
  
 
 
Freja
ateistyczna bogini
Freja Draco


Tożsamość płciowa: k
Preferowany zaimek: ona
Punktów: 428
Posty: 5034
Wysłany: 2018-05-15, 14:03   

Arisa napisał/a:
Nie sądzę, by przyczyną były rozbłyski klasy X ;)

Wykluczyć się nie da.

Cytat:
Typowym błędem w obliczeniach wykonywanych za pomocą komputera jest tzw. przekłamanie bitu. Polega ono na zamianie któregoś bitu z wartości 0 na wartość 1 lub na odwrót. Przyczynić się do tego może usterka fabryczna albo np. przegrzanie się sprzętu. Najczęstszym powodem jest jednak promieniowanie kosmiczne.

Pod koniec dwudziestego wieku firma IBM przeprowadziła serię badań na ten temat. Wynikało z nich, że liczba przekłamań zależy m.in. od położenia geograficznego. Zwiększa się, gdy zbliżamy się do biegunów ziemskich. W jaskiniach liczba błędów malała praktycznie do zera, a rosła, im wyżej wzbijaliśmy się w niebo (to poważny problem, jeśli chodzi o samoloty i statki kosmiczne). Średnia liczba błędów była równa jeden na miesiąc na każde 256 MB pamięci RAM (XX-wiecznego RAM, obecne są bardziej wrażliwe).

http://www.deltami.edu.pl...anie_kosmiczne/

Niemniej nawet jeżeli to wina silnika, to nic na to nie poradzę :(
 
 
AwryBoy
użytkownik
Wojtek


Tożsamość płciowa: m
Kim jesteś: ts
Preferowany zaimek: on
Punktów: 175
Posty: 1379
Skąd: Łódź
Wysłany: 2018-05-15, 15:06   

Korzystam z Firefoxa i nic takiego się nie dzieje, więc raczej to nie wina przeglądarki.
_________________
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
administracja
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 10